Νέα από τον Πλανήτη…planet.ellak.gr: Gneural Network: Τεχνητή Νοημοσύνη απο το GNU Project

 Το GNU Project του Free Software Foundation, ανακοίνωσε την διαθεσιμότητα της πρώτης, πρώιμης έκδοσης λογισμικού νευρωνικών δικτύων και με αυτό τον τρόπο ξεκινάει μια νέα πορεία στην δημιουργία εργαλείων για έργα που υλοποιούν Τεχνητή Νοημοσύνη.

Gneural_nertwork

 

Ως γνωστόν, το GNU Project είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα ελεύθερου λογισμικού και παρέχει εδώ και περίπου 33 χρόνια (ξεκίνησε από τον Richard Stallman το 1983) όλα εκείνα τα απαραίτητα «εργαλεία» (shell, coreutils, compilers, libraries) για την οικοδόμηση αυτού που ονομάζουμε «Linux». Παράλληλα, με τις δράσεις του, προσπαθεί να εδραιώσει και να διαδώσει την ευρύτερη φιλοσοφία του ελεύθερου λογισμικού σε όλα τα κοινωνικό-πολιτικά επίπεδα.

Έτσι, μετά την δημοσιότητα που έχει λάβει ο όρος «Τεχνητή Νοημοσύνη«, τα τελευταία χρόνια μέσω των εταιριών που υλοποιούν Νευρωνικά Δίκτυα στα προϊόντα τους (Smart cars, Autonomous Cars, Speech recognition κλπ), αλλά και από τα διάφορα project όπως το Tens Flow και το AlphaGo της Google αλλά και το project Watson της IBM, το GNU project ξεκίνησε άλλο ένα έργο με το όνομα Gneural Network. 

Η έκδοσή του είναι 0.0.1 και φυσικά όπως λέει και η ανακοίνωσή τους είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο και αρχικά υποστηρίζει feedforward network ενώ εν καιρό θα υποστηρίζει recurrent networks και deep learning. Το λογισμικό διατίθεται υπό την άδεια GNU GPL 3 και μπορείτε οι ενδιαφερώμενοι να το κατεβάσετε από εδώ :

Download: Gneural Network

Repository: Gneural Network (Savannah)

Για επικοινωνία με το έργο, προτείνεται η χρήση της Gneural Network Mailing List στην οποία έχει ήδη ξεκινήσει η συζήτηση για την πορεία του έργου.

Πηγή άρθρου: http://cerebrux.net/

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com