Capture The Flag

cat /proc/event
Σας προσκαλούμε στον “Capture the Flag” διαγωνισμό ο οποίος θα διεξαχθεί στα πλαίσια του συνεδρίου FOSSCOMM 2012 στην πόλη των Σερρών υπό την διοργάνωση του εργαστήριου Η/Υ του Τμ. Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής του Παν. Πατρών. Ο διαγωνισμός έχει ως αντικείμενο το Computer & Network Security και θα περιλαμβάνει μία σειρά από hacking challenges & puzzles, τα οποία οι συμμετέχοντας θα κληθούν να λύσουν. Σκοπός του event είναι να προκαλέσει τις γνώσεις των συμμετεχόντων και ταυτόχρονα να τις εμπλουτίσει με νέες έννοιες, τεχνικές και μεθόδους μέσα από διάφορα δημιουργικά παιχνίδια και γρίφους. Παράλληλα με το event το οποίο θα τρέχει και τις 2 μέρες του συνεδρίου, θα γίνονται και κάποιες σύντομες παρουσιάσεις||ομιλίες από την ομάδα του CTF σε τεχνολογίες και μεθόδους που εμπεριέχονται στα challenges. Πέραν από τη γνώση και την εμπειρία που θα αποκομίσουν όλοι οι συμμετέχοντες, οι νικητές του διαγωνισμού θα κερδίσουν εκπτωτικά κουπόνια (50% έκπτωση) συμμετοχής στο συνέδριο OWASP AppSec EU 2012 που θα λάβει χώρα στις 10-13 Ιουλίου στην Αθήνα, καθώς και ηλεκτρονικά gadget συνολικής αξίας 600 ευρώ.

man ctf
Ο διαγωνισμός θα περιλαμβάνει μικρά επιμέρους challenges στα οποία θα αντιστοιχούν κάποιοι πόντοι ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας τους. Κάποια από τα challenges δεν θα είναι τελείως ανεξάρτητα παρουσιάζοντας λειτουργικές εξαρτήσεις με κάποια άλλα. Για την επίλυση των διάφορων challenges οι συμμετέχοντας μπορούν να σχηματίσουν ομάδες από 1-5 άτομα οι οποίες και πρέπει να εγγραφούν για να έχουν δικαίωμα πρόσβασης στο point system για την υποβολή των λύσεων τους. Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν όλοι οι σύνεδροι με φυσική παρουσία στους ανάλογους χώρους διεξαγωγής. Αιτήματα εξ’ αποστάσεως συμμετοχής δεν θα γίνονται δεκτά.

Τι επιτρέπεται
Να ασχοληθείτε με τα διάφορα challenges με όποια σειρά θέλετε
Να αναζητήσετε πηγές στο διαδίκτυο κατά την διάρκεια του διαγωνισμού
Να ρωτήσετε τρίτους οι οποίοι δεν συμμετέχουν στο διαγωνισμό

Τι δεν επιτρέπεται
Να συμμετέχετε σε παραπάνω από μία ομάδες
Να εμποδίσετε την ομαλή ροή του διαγωνισμού (DoS, VM System Changes, BruteForce, MiTM κ.α.)
Να επιτίθεστε σε μηχανήματα εκτός αυτά των που θα δωθούν από τους διοργανωτές
Να μοιράζεστε hints και λύσεις με τις άλλες ομάδες

Οι παραβάτες θα αποκλείονται από τον διαγωνισμό.

useradd
Η εγγραφή των ομάδων/ατόμων στο διαγωνισμό γίνεται από το Web CLI στην κεντρική σελίδα και θα είναι ενεργή τόσο πριν την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου όσο και κατά τη διάρκεια αυτού. Αρχικά πρέπει να δηλώσετε την ομάδα με την οποία θα συμμετάσχετε. Η εγγραφή μίας νέας ομάδας γίνεται με την εντολή reg-team [team_name]. Πληκτρολογώντας την εντολή χωρίς ορίσματα θα έχετε και ανάλογο help output και παράδειγμα χρήσης. Από τη στιγμή που θα δημιουργηθεί η ομάδα είναι διαθέσιμη για να δεχτεί εγγραφές μελών κάτω από αυτό το όνομα. Οι εγγραφές των μελών γίνονται με την εντολή reg-member -n[Name||Nickname]; -e[email]; -t[Team Name]; Κατά την εγγραφή σας χρησιμοποιείστε έγκυρες email διευθύνσεις καθότι θα κληθείτε να κάνετε confirm την εγγραφή σας πριν από την έναρξη του event. Το Web CLI δεν σας δίνει τη δυνατότητα να τροποποιήσετε κάποια εγγραφή σας. Συνεπώς να είστε προσεκτικοί και σε περίπτωση που θελήσετε κάποια αλλαγή μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email με τους διοργανωτές.

netcat ctf committee
Hardcore Security Kung-Fuers:
Ανέστης Μπεχτσούδης (@anestisb)
Νικόλαος Μήτσης (nkms)
Δημήτρης Χρηστίδης (@dchristidis)
Εύα Τσιτσόκα
Βασίλης Παπουτσάκης
Παναγιώτης Πατσιλινάκος (patsi)

Art Designer: Μιχαλίτσα Μελισσουργού
Techinal Manager: Αριστείδης Ηλίας
Lab Leader: Χαρίδημος Βέργος

Contact the CEID ctf team via email: ctf [at] ceid [dot] upatras [dot] gr

Περισσότερες Πληροφορίες: http://ctf.ceid.upatras.gr/fosscomm/info.html
Εγγραφή: http://ctf.ceid.upatras.gr/fosscomm/