Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας, για τις ανοιχτές τεχνολογίες και την καινοτομία!

Αυτήν την εβδομάδα πραγματοποιούνται ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοιχτου Κώδικα, τις ανοιχτές τεχνολογίες και την καινοτομία!

Η ΕΕΛ/ΛΑΚ σας προτείνει να τις παρακολουθήσετε και να τις διαδώσετε:

Ημέρα Ημερομηνία Θεματική Θέμα Διοργανωτής Σύντομη Περιγραφή
Δευτέρα 30/03/2015 Μονάδες Αριστείας

2ο Θερινό Σχολείο Κώδικα ΕΛ/ΛΑΚ

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, στα πλαίσια του έργου Μονάδες Αριστείας Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα, διοργανώνει Θερινό Σχολείο Ανάπτυξης Κώδικα (Summer Code Camp) στη θεματική περιοχή του Πολιτισμού και της Εκπαίδευσης. (Περισσότερα)
Τρίτη 31/03/2015 Μονάδες Αριστείας Χτίζοντας στο “διαδίκτυο πραγμάτων” (Internet οf Things) με Arduino II – event-driven programming ΤΕΙ Αθήνας Πιο συγκεκριμένα, θα μάθουν σχετικά με: το IoT και έννοιες σχετικές με Cloud Computing, τη χρήση του Arduino για τη δημιουργία ενσωματωμένων προγραμμάτων με χαμηλό κόστος, τη σύνδεση του Arduino στο Internet, το event-driven programming (Περισσότερα)
Τρίτη 31/03/2015 Μονάδες Αριστείας Ανοιχτό Λογισμικό για την Αγροτική Ανάπτυξη, την Υγεία και τη Δημόσια Διοίκηση Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου Έχει ως στόχο να εισάγει τους συμμετέχοντες στις εφαρμογές ΕΛ/ΛΑΚ, να τους δώσει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν και να αναπτύξουν εφαρμογές ΕΛ/ΛΑΚ με θέμα την Αγροτική Ανάπτυξη, την Υγεία και τη Δημόσια Διοίκηση. (Περισσότερα)
Τρίτη 31/03/2015 Μονάδες Αριστείας

«Open Source Πλατφόρμες Ηλεκτρονικής Μάθησης:  Moodle – E-class»

Πανεπιστήμιο Κρήτης Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν με απώτερο σκοπό την εξοικείωσή τους με τις ως άνω πλατφόρμες και τις λειτουργικότητες που αυτές προσφέρουν αναγνωρίζοντας την αξία της ενσωμάτωσης του ανοιχτού λογισμικού και τεχνολογιών στην εκπαιδευτική διαδικασία κάθε επιπέδου. (Περισσότερα)
Τετάρτη 01/04/2015 Γενικά
Από την Έρευνα στην Επιχειρηματικότητα


Δομή Διασύνδεσης Έρευνας και Επιχειρηματικότητας ΕΠΙ.νοώ – ΕΜΠ Η εκδήλωση  σηματοδοτεί τα εγκαίνια του νέου χώρου που φιλοξενείται ο κόμβος και έχει σκοπό να προσεγγίσει το ζήτημα της σύνδεσης ανάμεσα στην έρευνα και την επιχειρηματικότητα φέρνοντας στο ίδιο «τραπέζι συζητήσεων» διακεκριμένους καθηγητές και ερευνητές από το ΕΜΠ, επιτυχημένα στελέχη από τον χώρο των επιχειρήσεων, καθώς και εκπροσώπους φορέων. (Περισσότερα)
Τετάρτη 01/04/2015 Γενικά

Meeting, Hackerspace

Hackerspace Διαχειριστική συνάντηση των μελών του Hackerspace. Τα meetings είναι ανοιχτά σε όλους (μέλη και μη-μέλη). (Περισσότερα)
Τετάρτη 01/04/2015 Μονάδες Αριστείας Εισαγωγή στο ΕΛ/ΛΑΚ, Εισαγωγή στο GNU/Linux – διανομή Ubuntu ΑΠΘ Η Μονάδα Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ του Α.Π.Θ., στα πλαίσια του έργου Μονάδες Αριστείας Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα, διοργανώνει τον πρώτο κύκλο σεμιναρίων του “Γ κύκλου, 5ος Εκπαιδευτικός Κύκλος σεμιναρίων, με τίτλο Εισαγωγή σε εφαρμογές ΕΛ/ΛΑΚ για το μέσο χρήστη, στη θεματική περιοχή Δημόσια Διοίκηση & Τοπική Αυτοδιοίκηση και στις Επιχειρηματικές Εφαρμογές/Υπηρεσίες για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις. (Περισσότερα)
Πέμπτη 02/04/2015 Μονάδες Αριστείας

Ημερίδα ΕΛ/ΛΑΚ

ΑΠΘ Στα πλαίσια του “Γ κύκλου, η Μονάδα Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ του Α.Π.Θ. διοργανώνει την 3η ημερίδα ΕΛ/ΛΑΚ που θα επικεντρωθεί στις ενότητες της Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, τα Πληροφοριακά Συστήματα Υγείας και των Επιχειρηματικών εφαρμογών / υπηρεσιών για μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Οι ομιλητές θα είναι προγραμματιστές που θα παρουσιάσουν τις εργασίες που έγιναν στο πλαίσιο του 2ου Σχολείου Κώδικα. Το πρόγραμμα θα ολοκληρώσουν εισηγητές θεμάτων που αφορούν εφαρμογές ΕΛ/ΛΑΚ. (Περισσότερα)
Παρασκευή 03/04/2015 ΕΕΛ/ΛΑΚ

Η ασφάλεια προσωπικών δεδομένων στο ίντερνετ

ΕΕΛ/ΛΑΚ σε συνεργασία με το INNOVATHENS (www.innovathens.gr) και τη SciFy (www.scify.gr) Στη διημερίδα θα συμμετέχουν ακτιβιστές, επιχειρηματίες, ειδικοί ασφάλειας πληροφοριών, developers και στελέχη έργων ανοιχτού λογισμικού από το διεθνή και τον ελληνικό χώρο, με σκοπό την παρουσίαση όλων των πλευρών του θέματος, την  εποικοδομητική σύνθεση απόψεων και την ανάδειξη των ευκαιριών καινοτομίας και επιχειρηματικότητας που ανακύπτουν. (Περισσότερα)
Σάββατο 04/04/2015 Γενικά

Drupal Workshop

P-Space Το P-Space (Ελασσώνος 22Α) σας προσκαλεί το Σάββατο 4 Απριλίου στο πρώτο Drupal Workshop στην Πάτρα (και την Αχαΐα και την Πελοπόννησο και τη δυτική Ελλάδα)! Έλα προετοιμασμένος* για να μάθεις τι μπορεί να κάνει το Drupal και τι μπορείς να κάνεις εσύ με αυτό.
Η είσοδος είναι ελεύθερη προς όλους χωρίς περιορισμούς. Ωστόσο, λόγο της φύσης του event (workshop) θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (first come first served) ως προς τις διαθέσιμες θέσεις.
Δεν χρειάζεται πρότερη εμπειρία με το Drupal ή κάποιο άλλο CMS αλλά βασικές γνώσεις υπολογιστών είναι σίγουρα απαραίτητες.(Περισσότερα)
Σάββατο 04/04/2015 Γενικά Django Girls Hackerspace.gr και με την υποστήριξη των Django Girls Το εργαστήριο θα επικεντρωθεί σε δύο ευρέως διαδεδομένες γλώσσες προγραμματισμού, την Django και την Python, οι οποίες χρησιμοποιούνται κυρίως για την κατασκευή ιστοσελίδων. Απευθύνεται σε γυναίκες όλων των ηλικιών που δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία ή πρότερη γνώση προγραμματισμού. (Περισσότερα)
Κυριακή 05/04/2015 Γενικά Digital Universe Event Techmaniacs και το Gamespace.gr σε συνεργασία με το New York College Το Digital Universe θα στοχεύσει σε τρεις κατηγοριές. Την παρουσίαση των τεχνολογικών συσκευών στο χώρο της εκδήλωσης, την διοργάνωση μίνι-πρωταθλημάτων για ψηφιακά παιχνίδια είτε σε Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές είτε σε διάφορες παιχνιδομηχανές καθώς και διαγωνισμούς Cosplay και Fan Art.  (Περισσότερα)

Αφήστε μια απάντηση