O Richard Stallman στο INNOVATHENS!

rms-by-simonΗ μη κερδοσκοπική Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ, www.eellak.gr) ανακοινώνει με μεγάλη χαρά την εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον  “πατέρα του κινήματος για το ελεύθερο λογισμικό” Dr Richard Stallman με τίτλο “The Danger of Software Patents”!

Την Τετάρτη 20 Μαΐου στις 6.30μ.μ. σε συνεργασία με τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας INNOVATHENS (Πειραιώς 100, Τεχνόπολις, Γκάζι) διοργανώνεται ομιλία του Richard Stallman με τίτλο “The Danger of Software Patents”. O Richard Stallman θα μιλήσει για τον κίνδυνο των πατέντων λογισμικού. Στην πραγματικότητα, είναι μία από τις πιο σημαντικές παραμέτρους της ελευθερίας του προγραμματισμού επειδή η παράμετρος των πατέντων λογισμικού ίσως κάνει όλους τους προγραμματιστές πιθανούς παραβάτες του νόμου επειδή εν αγνοία τους μπορεί να παραβιάζουν κάποια από τις ευρεσιτεχνίες που  έχουν κατατεθεί από κάποια άλλη εταιρεία.

Οι πατέντες λογισμικού, δεν είναι πολύ στενά συνδεδεμένες  μόνο με το θέμα του ελεύθερου λογισμικού. Οι πατέντες λογισμικού είναι ένας κίνδυνος που επηρεάζει όλους τους προγραμματιστές και όλους τους χρήστες υπολογιστών μιας και αποτρέπουν και αποκλείουν αντί να βοηθήσουν την ανάπτυξη νέων ιδεών και λογισμικού.

Ο Dr Richard Stallman ξεκίνησε το κίνημα του ελεύθερου λογισμικού το 1983 και την ανάπτυξη του λειτουργικού συστήματος GNU (www.gnu.org) το 1984. Η  βασική ιδέα του GNU είναι το ελεύθερο λογισμικό: Ελεύθερο στην εκτέλεση του από οποιονδήποτε για οποιοδήποτε σκοπό, ελεύθερο στην πρόσβαση στο πηγαίο του κώδικα και στην μετατροπή του και ελεύθερο στην αντιγραφή και την αναδιανομή του, με ή χωρίς αλλαγές.

Το GNU project έχει αναπτύξει ένα περιεκτικό σύνολο από εργαλεία ελεύθερου λογισμικού στα οποία βασίστηκε η ανάπτυξη και η δημιουργία του GNU/Linux και όλες οι διανομές που βασίζονται στο LINUX και χρησιμοποιούνται σήμερα σε δεκάδες εκατομμύρια υπολογιστές. Ο Dr.Richard Stallman έχει λάβει το βραβείο ACM Grace Hopper, μια υποτροφία από το MacArthur Foundation, το βραβείο Electronic Frontier Foundation’s Pioneer καθώς και το Βραβείο της Takeda για την κοινωνική / οικονομική βελτίωση, αλλά και πολλές άλλες διακρίσεις. Έχει ενταχθεί επίσης στο Internet Hall of Fame.

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com